Skip links

Questions & answers


Wat is het FC2 vrouwencondoom

FC2 is een sterk en zacht condoom gemaakt voor vrouwen. Tijdens seks wordt het condoom ingebracht in en rondom de vagina van de vrouw ter bescherming tegen zwangerschap en soa’s. Het condoom is gemaakt van zacht nitril, een sterker en dunner materiaal dan latex wat de lichaamstemperatuur aanneemt. Gecombineerd met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant zorgt dit voor een natuurlijk en intiem gevoel.

FC2 is even lang als een regulier mannencondoom (17 cm), maar wijder. Het vrouwencondoom vormt zich tijdens seks naar de vaginawanden. Hierdoor is het geschikt voor alle penisgroottes. FC2 past altijd.

Het vrouwencondoom is gemaakt van zacht, sterk en dun nitril. Daarnaast bevat het condoom twee ringen, één gemaakt van polyurethaan die wordt ingebracht in de vagina en één eveneens van nitril die over de ingang van de vagina heen valt. Nitril neemt de lichaamstemperatuur van de gebruikers aan en zorgt in combinatie met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant voor een natuurlijk en intiem gevoel. FC2 bevat geen zaaddodende middelen, hormonen, parabenen of gluten.

FC2 is even lang als het reguliere mannencondoom (17 cm), maar is breder, past altijd en hierdoor comfortabeler voor de man.

Betrouwbaarheid

Het vrouwencondoom bedekt de vagina, baarmoedermond en een gedeelte van de externe genitaliën. Dit biedt bescherming tegen sperma, bacteriën, virussen en soa’s.

Twintig jaar aan studie heeft aangetoond dat FC2 een effectief en betrouwbaar middel is tegen ongewenste zwangerschap en soa’s. Een studie van de Amerikaanse Food and Drug Administration laat zien dat FC2 een betrouwbaarheid heeft van 95%. FC2 is tevens het enige vrouwencondoom dat is goedgekeurd door de FDA.

Ja. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft aangetoond dat FC2 een effectieve methode is om zwangerschap en soa’s te voorkomen met een betrouwbaarheid van minstens. 95%. Het vrouwencondoom bedekt de vagina, baarmoedermond en een gedeelte van de externe genitaliën. Dit biedt bescherming tegen sperma, bacteriën, virussen en soa’s. Geen enkele anticonceptiemethode is 100% betrouwbaar.

Het condoom, materiaal & allergieën

Het vrouwencondoom is gemaakt van zacht, sterk en dun nitril. Daarnaast bevat het condoom twee ringen, één gemaakt van polyurethaan die wordt ingebracht in de vagina en één eveneens van nitril die over de ingang van de vagina heen valt. Nitril neemt de lichaamstemperatuur van de gebruikers aan en zorgt in combinatie met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant voor een natuurlijk en intiem gevoel. FC2 bevat geen zaaddodende middelen, hormonen, parabenen of gluten.

FC2 is even lang als het reguliere mannencondoom (17 cm), maar is breder, past altijd en hierdoor comfortabeler voor de man.

Ja. FC2 is latexvrij en gemaakt van zacht nitril: dunner en drie keer zo sterk als latex.

Ja. FC2 is een vorm van anticonceptie en soabescherming zonder hormonen.

Ja. De vrouwencondooms bevatten geen gluten of parabenen.

<span style=”font-size: 10.5pt;”>Als je problemen hebt met je gezondheid en twijfelt of je het vrouwencondoom mag gebruiken, vraag dit dan na bij je (huis)arts of gynaecoloog.

Voor wie

FC2 is geschikt voor iedere vrouw die zichzelf en haar bedpartner wil beschermen tegen ongewenste zwangerschap en soa’s. FC2 biedt in het bijzonder uitkomst voor:

 • Vrouwen die opzoek zijn naar non-hormonale anticonceptie.
 • Vrouwen die menstrueren.
 • Vrouwen die zwanger zijn of net zijn bevallen.
 • Vrouwen van wie de baarmoeder is verwijderd.
 • Mannen die niet constant een erectie behouden tijdens seks.
 • Mannen en vrouwen die geen regulier mannencondoom kunnen of willen gebruiken.
 • Mannen en vrouwen die een natuurlijker gevoel willen tijdens seks dan tijdens het gebruiken van een regulier mannencondoom. FC2 is gemaakt van nitril: dit materiaal is dunner dan latex en neemt de lichaamswarmte aan van de gebruikers.
 • Mannen en vrouwen die allergieën hebben voor latex of hier intolerant voor zijn.
 • Mannen en vrouwen die hivpositief zijn.

Bekijk hier alle voordelen van FC2.

Gebruik

Bekijk hier het gebruik van het vrouwencondoom stap voor stap en download de gebruiksaanwijzing.

Er zijn geen studies gedaan die aantonen of zaaddodende middelen gebruikt kunnen worden in combinatie met FC2.

FC2 bevat aan de binnen- en buitenkant glijmiddel op basis van siliconen. Daarnaast kan het vrouwencondoom aan de binnen- en buitenkant gecombineerd worden met glijmiddel op basis van zowel olie als water.

Ja. Je kunt gewoon plassen met het vrouwencondoom in. Het vrouwencondoom wordt ingebracht in de vagina, niet in het urinekanaal. Schuif tijdens het plassen de buitenste ring van de FC2 naar de zijkant.

Nee. Door een regulier mannencondoom en vrouwencondoom te gebruiken wordt wrijving gecreëerd. Dit kan ervoor zorgen dat een of beide condooms scheuren.

 • In combinatie met de pil, prikpil, hormoon- en koperspiraal en na sterilisatie kan FC2 worden gebruikt om te beschermen tegen soa’s en HIV.
 • In combinatie met een diafragma, pessarium of Nuvaring kan het vrouwencondoom niet worden gebruikt. Deze anticonceptiemiddelen bevinden zich bij de baarmoederhals, evenals de binnenste ring van FC2.

Ja. FC2 kan gebruikt worden in alle seksuele posities.

Nee. Als het vrouwencondoom goed is ingebracht voel je hier niets van. Mocht dit wel het geval zijn dan kun je het condoom iets verplaatsen. Mannen kunnen de ring bij diepe penetratie voelen, wat kan zorgen voor extra stimulatie van de eikel.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) keurde het vrouwencondoom goed voor vaginale seks. Anale of orale seks valt niet onder deze goedkeuring.

Nee. Mocht je toch geluiden horen dan kan je eventueel extra glijmiddel worden gebruikt.

Nee. Het vrouwencondoom kan, net als reguliere mannencondooms, niet worden hergebruikt. Elke keer dat de man ejaculeert, moet het condoom worden vervangen. Wel kan het condoom blijven zitten op het moment dat de erectie verslapt.

Weggooien

Het vrouwencondoom kan weggegooid worden in de prullenbak. Het vrouwencondoom kan, in tegenstelling tot het reguliere mannencondoom, niet direct na seks worden afgedaan en weggegooid omdat het op de juiste plek blijft zitten. Spoel het vrouwencondoom niet door het toilet.

Het condoom inbrengen

Bekijk hier het gebruik van het vrouwencondoom stap voor stap en download de gebruiksaanwijzing.

FC2 kan al vanaf twee uur van tevoren worden ingebracht en hoeft niet meteen verwijderd te worden na de seks.

FC2 is op de juiste manier ingebracht als de binnenste ring zich verder dan het schaambeen bevindt en de buitenste ring over de uitwendige genitaliën. Met je wijs- of middelvinger voelen of het condoom ver genoeg is ingebracht. Het schaambeen bevindt zich een paar centimeter in de vagina aan de voorkant.

Voordelen

 • FC2 is een hormoon-, latex-, gluten- en parabenenvrij anticonceptiemiddel.
 • FC2 geeft de vrouw het initiatief en controle over de anticonceptie.
 • FC2 is gemaakt van nitril: dit materiaal is geur- en geluidloos, dun en neemt de lichaamswarmte aan van de gebruikers. Dit zorgt voor een natuurlijk en intiem gevoel.
 • FC2 kan meerdere uren van tevoren worden ingebracht. Zo zijn vrouwen altijd beschermd tegen ongewenste zwangerschap en soa’s en worden onderbrekingen tijden seks voorkomen.
 • FC2 kan gecombineerd worden met glijmiddel op olie- en waterbasis.
 • De ringen in FC2 kunnen voor extra genot zorgen voor man en vrouw.
 • FC2 kan blijven zitten als de erectie verslapt.
 • FC2 past altijd.

Het vrouwencondoom is dunner dan reguliere mannencondooms en neemt de lichaamstemperatuur over. Dit gecombineerd met glijmiddel aan de binnen- en buitenkant zorgt voor een natuurlijk en intiem gevoel tijdens seks voor zowel mannen als vrouwen. Hiernaast geven veel vrouwen aan dat bij het gebruik van FC2 de buitenste ring kan zorgen voor stimulatie van de clitoris. De binnenste ring kan voor mannen de eikel stimuleren.

Verkooppunten

Kijk hier waar je FC2 kunt kopen.

Wat als..

Als de buitenste ring in de vagina terecht komt, stop dan direct de penetratie en verwijder het condoom. Plaats een nieuw condoom via de instructies.

Als de penis langs de vaginawand en zijkant van het condoom binnenkomt beschermd FC2 niet tegen ongewenste zwangerschap en soa’s. Stop dan direct en begin opnieuw, eventueel met extra glijmiddel.

Nee. FC2 kan altijd met je vinger uit je vagina worden gehaald.

Houdbaarheid & bewaren

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) geeft aan dat FC2 gedurende vijf jaar bewaard en gebruikt kan worden na de productiedatum. FC2 is gemaakt van nitril. Dit wordt niet aangetast door temperatuurverschillen of vocht en hoeft hierdoor niet op een speciale plek worden opgeborgen.

Aan de zijkant van de verpakking vind je twee data: een productiedatum en een uiterste houdbaarheidsdatum. Gebruik FC2 niet meer nadat deze houdbaarheidsdatum is verstreken.

Certificaten, vergoeding & FDA goedkeuring

 • ISO 14001
 • ISO 9001
 • ISO 13485
 • CE Certificate
 • Quality and Environment Policy

Daarnaast is FC2 het enige vrouwencondoom dat is goedgekeurd door de Amerikaanse Food an Drug Administration (FDA).

Wil je meer informatie in het Nederlands? Stuur dan een mailtje naar vragen@mediphos-otc.com

Nee. In Nederland wordt het vrouwencondoom niet vergoed. Kijk hier voor verkooppunten.